În primele două săptămâni, studiile la universități se vor face numai online

În primele două săptămâni ale noului an de studii universitățile vor desfășura procesul de studii numai în regim online.Anunțul a fost făcut azi de Igor Șarov, ministrul Educației. 

Totuși, ministerul recomandă, în măsura posibilităților, pentru studenții anului I, în primul semestru al anului academic 2020-2021, organizarea procesului didactic preponderent în sălile de curs, cu acces etapizat în universitate – pe ture, evitând aglomerarea și asigurând respectarea normelor de distanțare fizică.

De asemenea, ministerul recomandă ca studenții de la învățământul cu frecvență redusă și ciclul II – master să desfășoare cursurile teoretice și orele practice în regim online. Lucrările de laborator, care nu pot fi efectuate la distanță, se să desfășoare seara sau în zilele de sâmbătă și duminică, conform orarului stabilit de instituție, astfel încât aceștia să nu interacționeze cu studenții de la învățământul cu frecvență și să poată fi dezinfectate spațiile.

De asemenea, cazarea studenților în căminele din gestiunea instituțiilor urmează să se desfășoare etapizat pe parcursul lunilor august-septembrie pentru a nu aglomera imediat căminele și a respecta măsurile de prevenire a infecției Covid-19.

Amintim că procesul educaţional în instituţiile preuniversitare va începe pe 1 septembrie, dar fără careuri solemne, prilejuite de „Primul Sunet”. În universităţi învăţământul va fi reluat treptat, mai târziu de 1 septembrie.

Comentarii

replice