Directorul de vanzari a „PRO TV Chisinau” e tinut in arest pentru ca este cetatean roman

Directorul de vanzari la „PRO TV Chisinau”, Ghenadie Braghis, e tinut in arest, deoarece este cetatean roman, a anuntat „PRO TV Bucuresti” in editia matinala de actualitati de luni. Postul de televiziune bucurestean a calificat acest fapt „incredibil”.
„PRO TV Bucuresti” a facut referire la mandatul de arest pe un termen de zece zile pe numele lui Ghenadie Braghis, emis duminica de o instanta de la Chisinau. Motivul invocat de instanta a fost ca Ghenadie Braghis detine cetatenie romana si ar putea parasi Moldova. De remarcat ca atat pasaportul moldovenesc, cat si cel romanesc pe numele lui Braghis au fost confiscate de politie.
Ghenadie Braghis a fost retinut in seara zilei de 7 septembrie. Politia pretinde ca directorul de vanzari al „PRO TV Chisinau” ar fi luat mita o mie de dolari de la reprezentantul unei firme de transport din Chisinau in schimbul plasarii publicitatii in ore de maxima audienta.
In acelasi timp, „PRO TV Chisinau” a anuntat ca Ghenadie Braghis este tratat ca „un dusman al poporului”. Duminica a fost adus in fata instantei cu catuse la maini si o escorta formata din 25 de politisti, multi dintre avand cagule si veste antiglont. „PRO TV Chisinau” califica retinerea directorului de vanzari drept „un caz fabricat”. Acuzatia de luare de mita este incorecta, iar cercetarea facuta pe marginea cazului este abuziva. Lui Ghenadie Braghis i s-a incalcat si dreptul la aparare. In plus, dupa cum afirma „PRO TV Chisinau”, incidentul reprezinta si o incercare a Ministerului Afacerilor Interne (MAI) de la Chisinau de a distruge credibilitatea telespectatorilor si furnizorilor de publicitate fata de postul de televiziune, dar si o razbunare a ministrului Gheorghe Papuc pentru anchetele jurnalistice referitoare la diploma sa de studii superioare, care, dupa cum afirma presa in ultimul timp, este falsa.
Asociatia „Hyde Park” si doua partide – Alianta Moldova Noastra si Partidul Social-Democrat – au difuzat declaratii prin care condamna metodele abuzive de retinere a lui Ghenadie Braghis.
De notat ca persoanele culpabile de luare de mita risca, potrivit Codului Penal, o pedeapsa sub forma de amenda in marime de pana la 60 mii de lei sau pana la 10 ani de inchisoare.
„PRO TV Chisinau” si-a inceput activitatea in R. Moldova in 1999. Este o filiala a postului „PRO TV” din Romania.

Comentarii

replice

Reply