La USM a început creare unui centru unic de tehnologii media

La Universitatea de Stat din Moldova (USM) a început realizarea unui proiect de implementare a tehnologiilor media în domeniul creativ și universitar. Denumit MEDIACOR, proiectul va fi lansat în 2021.

MEDIACOR, cu o suprafață de 3400 de m.p., va fi primul centru de tehnologii digital-media din țară care va accelera dezvoltarea serviciilor din industria creativă și va oferi studenților și specialiștilor din industria creativă spații de producție multimedia de ultimă generație.

USM a oferit proiectului spațiul clădirii cu patru etaje din incinta unei biblioteci amplasate în campusul din centrul Capitalei. MEDIACOR va fi alcătuit din spații de pre și post producție video și audio, distribuite pe patru etaje, fiecărui fiindu-i atribuit câte o zonă dedicată. Al patrulea etaj al MEDIACOR va fi dedicat producției HiTech, care va fi dotată cu un set de captare digitală a mișcărilor, unic în Moldova și spații flexibile pentru amenajarea platourilor de filmare, inclusiv pentru emisiuni TV, youtube/vlogging etc.

Centrul va fi administrat printr-un parteneriat de colaborare dintre Asociația Companiilor de Creație COR și USM și va presta cursuri pentru creșterea capacităților în domeniile multimedia, TV, cinematografie, muzică și tehnologii digitale.

Proiectul MEDIACOR este finanțat de mai mulți parteneri de dezvoltare externi și interni.

Comentarii

replice