Leancă despe „O ţară puternică şi curată”

„Din acest bulversat 2014, ieşim învingători”, declară Prim-ministrul  în exercițiu, Iurie Leancă, într-un interviu publicat în Revista Guvernului „Infogov”.

Șeful Executivului se referă și la cele mai semnificative victorii ale anului. „Am asigurat stabilitatea în ţară, ceea ce este extrem de important pe fundalul crizei din regiune, dar şi al alegerilor parlamentare. Apoi, este vorba de paşii fermi făcuţi de Republica Moldova pe calea integrării europene. Şi aceste victorii sunt cu atât mai preţioase, cu cât schimbă în bine viaţa oamenilor”, adaugă Iurie Leancă, citat de serviciul de presă al guvernului.

Premierul consideră că principiul de care trebuie să se conducă guvernarea care va veni este „O ţară puternică şi curată”.

Fiind întrebat  pe ce se va axa viitorul Program de guvernare, Iurie Leancă a spus: „Într-un fel, aş putea spune că viitorul Program de guvernare este foarte simplu – avem Acordul de Asociere, care este o veritabilă agendă de reformare, bazată pe un program amplu de armonizare a legislaţiei ţării  noastre cu normele Uniunii Europene şi care poate şi trebuie să devină fundamentul necesar pentru modernizarea Moldovei.

Pentru ca acest lucru să se întâmple, însă, este nevoie de câteva ingrediente esenţiale: muncă, dedicaţie, integritate – tot ceea ce se cheamă voinţă politică, de fapt. În ceea ce mă priveşte, sunt hotărât să merg înainte. Am devenit şef al diplomaţiei moldoveneşti tocmai ca să asigur un viitor european ţării noastre. Am acceptat, în 2013, funcţia de Prim-ministru, deoarece am vrut să continuu pe calea schimbărilor în bine pentru întreaga ţară. Şi sunt gata să îmi continui activitatea de Prim-ministru, pentru ca viitorul european să devină realitate”.

Comentarii

replice