Lidia Bejenaru, soția lăutarului Nicolae Botgros, a murit

Interpreta de muzică populară Lidia Bejenaru, soția fondatului și dirijorului orchestrei „Lăutarii”, Nicolae Botgros, s-a stins astăzi din viață. Artista avea 68 de ani.

Presa citează mesajul directorul general „Moldova-Concert”, Andrei Locoman, publicat pe pagina sa de Facebook.

Lidia Bejenaru-Botgros s-a retras în culisele veșniciei. Ziua de 26 iulie va rămâne o zi tristă în muzica populară. Lidia Bejenaru-Botgros, solistă de o viață a Orchestrei Naționale de muzică populară „Lăutarii” și-a încheiat spectacolul vieții aici, pe pământ. S-a retras în culisele veșniciei, dar va fi petrecută cu aplauze și flori, așa cum era și întâmpinată de admiratorii săi pe marile scene timp de 45 de ani. Solistă în prima formulă a orchestrei „Lăutarii”, Lidia Bejenaru-Botgros, a urcat cu răbdare dar, în primul rând, cu dragoste și pasiune spre culmile înalte ale artei populare. Și-a adunat un vast și variat repertoriu de cântece populare, prin care și-a exprimat întreaga gamă de sentimente, viața ei – cu bucurii și tristeți, în care s-au regăsit admiratorii ei”, a scris Andrei Locoman.

Lidia Bejenaru este originară din raionul Sângerei. Este absolventa Școlii de Iluminare Culturală „Elena Sârbu” din Soroca. A fost solistă în orchestrele „Mugurel” și „Lăutarii” ale Filarmonicii „Serghei Lunchevici”.

Comentarii

replice