Litoralul românesc, mai solicitat decât în ceilalți ani

Deși suntem abia la început de sezon estival, hotelierii din România susțin că sunt mai solicitați în acest început de sezon de vacanță decât în ceilalți ani, și asta pentru că litoralul românesc se modernizează. Au fost renovate mai multe hoteluri, iar unele dintre acestea și-au schimbat clasificarea din două în trei stele, hotelierii încearcând să ofere condiții din ce în ce mai bune.

Ca să atragă tot mai mulți turiști, pe lângă cazare, mâncare delicioasă și pe gustul oricui, administratorii de hoteluri pun la dispoziția clienților și alte servicii cum ar fi cele de SPA, piscină, fitness, internet Wi-Fi, minibar, teren de joacă pentru copii și chiar jucării. Mai mult, pentru clienții „cu fițe”, le sunt pregătite bucate la comandă. „Sigur doamnă. Dacă dorește să mănânce la prânz supă cu perișoare, asta le facem, chiar dacă în meniul nostru este altceva. Clientul este totul pentru noi și îi îndeplinim orice capriciu doar să se simtă bine”, ne spune Anca Zigman, bucătar la un hotel din stațiunea Mamaia.

Responsabili din domeniul turismului din România susțin că, și în acest an, cele mai solicitate stațiuni rămân a fi Mamaia, Vama Veche, Venus, Eforie Nord și Saturn.

Și dacă sunt oferte bune, apar și cereri pe măsură. „Anul acesta, la începutul verii, este mai multă lume pe litoral decât a fost anul trecut. Este un semnal bun. Din punctul nostru de vedere piața se dezvoltă, poate nu în ritmul în care ne-am dorit, dar se dezvoltă. Realitatea este mai bună decât percepția actuală despre România”, a spus Adrian Voican, manager general al singurului tour-operator din România, specializat exclusiv pe vacanțe în România.

Și pentru ca turistul să nu se plictisească pe litoral, îi sunt puse la dispoziție și parcurile de aventuri. Unul dintre acestea, singurul de pe litoralul românesc, a fost deschis în stațiunea Neptun.

O altă atracție care ține să aducă tot mai mult turiști în România este Delta Dunării. „Pe lângă pesajele unice care îți taie răsuflarea, doar aici turiștii pot mânca ciorbă din mai multe feluri de pește, să asculte ciripitul păsările de aici și să prindă pește. Este o zonă superbă și trebuie înclusă în catalogul „O mie de lucruri văzute într-o viață”, ne-a spus Mihai Gospodin, manager al unui complex de odihnă și agrement din satul Sfântul Gheorghe, locul unde Dunărea întâlnește Marea Neagră.

Pentru statisticelor, în stațiunea Mamaia, vânzările au crescut cu șapte la sută față de anul trecut, iar stațiunile Eforie Nord și Neptun păstrează aceeași poziție ca și în 2014.

Pe moment, pe litoralul românesc sunt autorizatepeste 800 de structuri de cazare, 323 dintre care sunt hoteluri.

litoral1

litoral1

 

 

Comentarii

replice