Maia Sandu, candidata PAS la prezidențiale

Maia Sandu, președinta Partidului Acțiune și Solidaritate, va candidat din partea acestei formațiuni la alegerile prezidențiale, care vor avea loc la 1 noiembrie. Decizia a fost anunțată azi, după ședința Consiliul Politic Național al PAS.

Sandu a declarat că este o mare responsabilitate această nominalizare

Avem datoria să curățăm țara de politicienii care văd Moldova ca pe un sac fără fund, din care ei se îndestulează. Sunt sigură că, prin multă muncă, vom învinge în aceste alegeri. E vremea oamenilor buni, cei care știu cum trebuie să fie țara noastră. Împreună vom munci pentru o țară bogată, cu familii unite și copii fericiți, o țară în care legea este una pentru toți, iar dreptatea stă în capul mesei”, a declarat Maia Sandu.

În 2016, Maia Sandu a pierdut prezidențiale în fața rivalului său politic din tabăra socialistă, Igor Dodon. După debarcarea în 2019 a PDM de la putere, Maia Sandu, aflată în coaliție cu DA și PSRM, a devenit premier, dar guvernul condus de ea a fost demis după câteva luni cu votul socialiștilor și democraților.

Sondajele arată că favoriții cursei prezidențiale din această toamnă vor fi Igor Dodon, care nu și-a anunțat oficial participarea, și Maia Sandu.

Până acum și-au mai anunțat candidaturile la prezidențiale Andrei Năstase, liderul DA, Dorin Chirtoacă, președintele Mișcării UNIREA și Octivian Țâcu, liderul PUN.

Comentarii

replice