Maia Sandu a semnat primul său decret prezidențial de acordare a Ordinului Republicii

Președintele Maia Sandu a semnat, astăzi, 31 decembrie, primul său decret privind conferirea „Ordinului Republicii”. Înalta distincție a fost acordată post-mortem regretatului actor Vlad Ciobanu.

„Ordinul Republicii” i-a fost acordat lui Vlad Ciobanu în semn de profund omagiu pentru meritele deosebite în promovarea artei teatrale și în pregătirea tinerilor talente, pentru prestigioasa carieră artistică și înaltă măiestrie profesională manifestată la interpretarea unor roluri memorabile în teatru și cinematografie.

Distincția a fost înmânată fiicei regretatului artist, Ioana Ciobanu-Boțan.

Vlad Ciobanu a trecut în altă lume, de unde va continua să lumineze calea discipolilor în care a investit suflet, în care a educat valoare și demnitate, așa cum a făcut-o pentru propriii copii”, a declarat Președintele Maia Sandu.

Cunoscutul actor Vlad Ciobanu, în vârstă de 53 de ani, a murit la 22 noiembrie răpus de leucemie. Cele mai memorabile roluri jucate de Vlad Ciobanu au fost cele ale lui Eminescu în filmul „Luceafărul” (1987), în regia lui Emil Loteanu, Hamlet, Macbeth și Don Juan.

Comentarii

replice