Măsuri de organizare a curselor charter pentru repatrierea moldovenilor

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene este autoritatea care coordonează procesul de repatriere a cetățenilor R. Moldova cu rutele aeriene charter.

Diplomația de la Chișinău a precizat că, în acest scop, misiunile diplomatice și consulare vor actualiza informațiile despre persoanele aflate în dificultate. Prioritate li se va acorda copiilor, studenților și  persoanelor aflate la tratament medical.

Din 28 martie, cei interesați se vor putea înregistra online pe paginile internet și Facebook ale misiunilor diplomatice și consulare. Aici găsiți lista cu misiunile diplomatice.

Destinațiile prioritare ale curselor aeriene vor fi aprobate de Comisia pentru Situații Excepționale de la Chișinău, care în perioada Stării de Urgență autorizează cursele charter. Biletele pentru călătoria cu rutele charter excepționale vor fi procurate direct de la operatorii de zbor, după aprobarea rutei.

Informațiile despre cursele charter autorizate pot fi găsite pe site-ul oficial al Autorității Aeronautice Civile.

La sosirea în Chișinău, pasagerii rutelor charter vor trece OBLIGATORIU procedura de evaluare medicală și vor fi plasați pentru 14 zile în autoizolare.

Comentarii

replice