Ministerul Educaţiei, generos cu Olimpicii

Elevii olimpici, medaliați la diferite concursuri şi olimpiade internaţionale, au fost premiaţi astăzi în cadrul celei de-a doua ediţii a Galei Olimpicilor, organizată de Ministerul Educaţiei.

Premiile şi diplomele au fost înmînate de premierul în exerciţiu Iurie Leancă şi ministrul Educaţiei, Maia Sandu.

Leancă a apreciat înalt munca elevilor și a cadrelor didactice, menţionînd, totodată, că este lăudabilă iniţiativa Ministerului Educaţiei de a premia şi încuraja efortul academic al acestora. se spune într-un comunicat al ministerului de resort.

„Faptul că aţi reuşit să cuceriţi 25 de medalii la cele mai complicate discipline şcolare – matematica, fizica, chimia, mă face să fiu mult mai încrezător în viitorul acestei ţări. Ştiu că mulţi dintre olimpici urmează să decidă cu ce se vor ocupa mai departe, ce studii vor urma şi în ce ţară. Chiar dacă veţi pleca peste hotare, îmi doresc să nu uitaţi că aici este ţara voastră, aici sînt rădăcinile voastre”, a subliniat premierul.

În luarea sa de cuvînt, ministrul Educaţiei i-a felicitat pe elevi şi profesori, exprimîndu-și încrederea că aceștia pot pune temelia viitoarei elite a ţării.

În anul curent elevii din Republica Moldova au cucerit 25 de medalii şi 5 menţiuni în cadrul concursurilor internaţionale şi regionale la diferite discipline de studiu. Totodată, elevii din ţara noastră au obţinut două premii de gradul I şi un premiu de gradul II în cadrul Olimpiadei Internaționale la limba rusă. Printre distincțiile lotului olimpic se numără 1 medalie de aur, 2 – de argint și 22 – de bronz.

Cele mai bune rezultate au fost înregistrate la matematică, elevii din ţara noastră obţinînd  11 medalii la diferite concursuri internaţionale şi regionale la această disciplină şcolară.  Performanţe deosebite au fost înregistrate şi la fizică – 3 medalii, ecologie – 3, informatică – 4, chimie – 3, științe – 2.

În funcție de performanțele obținute, elevilor li s-au oferit premii care variază între 2500 și 20000 de mii de lei. De premii au beneficiat și profesorii care au coordonat pregătirea lotului olimpic al Republicii Moldova. Valoarea totală a premiilor oferite constituie 500 de mii lei.

Comentarii

replice