Moldova a început negocierile cu FMI pentru un nou program de finanțare

Guvernatorul Băncii Naționale a Moldovei , Octavian Armașu, a confirmat într-un interviu, că discuțiile cu Fondul Monetar Internațional (FMI) privind un nou program de finanțare au început deja cu autoritățile de la Chișinău.

Este cert că viitorul acord va fi pus în noul context pe fundalul pandemiei  COVID-19, deoarece la nivel global există o altă realitate economică. Totuși, programele cu FMI nu vizează evoluții pe termen scurt, ci contribuie la construirea cadrului macroeconomic sustenabil care să faciliteze refacerea economică și consolidarea bunăstării pe termen lung”, a declarata Armașu.

Guvernatorul BNM a spus că FMI a apreciat pozitiv implementarea programului precedent, care s-a încheiat în luna martie.

În cadrul programului precedent FMI a apreciat pozitiv progresele în reformarea sectorului bancar și a remarcat necesitatea continuării eforturilor de monitorizare a activității băncilor, conform noului mecanism de supraveghere bancară, de perfecționare a cadrului de prevenire și de combatere a spălării banilor și finanțării terorismului, precum și a eforturilor suplimentare în atenuarea riscurilor generate de sectorul financiar nebancar”, a spus Octavian Armașu.

Comentarii

replice