Natalia Gavriță, nominalizată oficial la funcția de premier

Președintele R. Moldova, Maia Sandu, a nominalizat-o, astăzi, pe Natalia Gavrilița drept candidat la funcția de prim-ministru. În termen de două săptămâni, Natalia Gavriliță va elabora și prezenta în plenul Parlamentului programul de guvernare.

„Am semnat astăzi, după consultările cu fracțiunile parlamentare, Decretul de desemnare a Nataliei Gavrilița la funcția de prim-ministru. Doamna Gavrilița are la dispoziție două săptămâni pentru a constitui echipa și pentru a elabora programul de guvernare, pe care să-l prezinte Parlamentului”, a spus Maia Sandu, potrivit Președinției.

Maximum în două săptămâni R. Moldova va avea un nou Guvern care va marca un nou început pentru țară, susține șefa statului.

Oamenii așteaptă schimbări în bine și pentru aceasta este nevoie de acțiuni ferme și de decizii competente, care să pună în prim-plan interesul cetățeanului”, a subliniat Maia Sandu.

Natalia Gavriliță este economistă și are 43 de ani. A fost ministru al Finanțelor, în perioada 8 iunie-14 noiembrie 2019, pe durata scurtului mandat de premier al Maiei Sandu. Este licențiată în drept internațional, absolvind USM și are o diplomă de masterat a în politici publice a Universității Harvard. Natalia Gavriliță este vicepreședintele PAS și a candidat în alegerile recente parlamentare pe listele acestei formațiuni politice.

Comentarii

replice