Partidul Politic PRO MOLDOVA a fost înregistrat oficial

Partidul Politic PRO Moldova a fost înregistrat la Chișinău. Despre asta a anunțat Andrian Candu, ales în funcția de președinte al formațiunii la Congresul de constituire a formațiunii, organizat la începutul lunii curente.

Congresul de constituire al formațiunii a avut loc la 10 iunie, fiind organizat cu respectarea normelor sanitare pentru perioada de pandemie.

Partidul PRO MOLDOVA s-a constituit în baza mișcării PRO MOLDOVA, care a apărut în urma scindării Partidului Democrat, când mai mulți deputați au refuzat să mai facă parte din coaliția cu PSRM.

Suntem un partid modern de centru-dreapta, care crede că Moldova poate și va reuși să iasă din acest cataclism cauzat de pierderea valorilor și promovarea nulităților. Suntem partidul cetățenilor care muncesc, cred în drepturile lor, cred că țara deja astăzi poate fi mai prosperă și mai unită, dacă vom rezolva împreună problemele și vom înceta să ne batem și să arătăm cu degetul unul spre celălalt”, a declarat Andrian Candu.

Noul partid pledează pentru resetarea sistemului politic în cadrul unor alegeri parlamentare anticipate și oferirea unor proiecte de țară care să asigure dezvoltarea durabilă și integrarea europeană a țării.  În perspectiva alegerilor prezidențiale din 2020, PRO MOLDOVA va avea o poziție pragmatică care să ofere țării șansa pentru o nouă republică, susține formațiunea politică.

Partidul PRO MOLDOVA susține o economie socială de piață, al cărei rol este să genereze bunăstare și dezvoltare pentru fiecare moldovean. Partidul militează pentru  un stat de drept, în care toate ramurile puterii cooperează în favoarea cetățeanului și sunt independente.

Comentarii

replice