Pentru ce au votat primele persoane în stat la alegerile parlamentare anticipate

Primele persoane în stat, președintele Parlamentului, premierul interimar și președintele țării au votat în prima jumătate a zilei de azi, în cadrul alegerilor parlamentare anticipate.  

Președintele Parlamentului, Zinaida Greceanâi, a spus că ziua de 11 iulie este decisivă pentru R. Moldova.

Am votat pentru o echipă de oameni stataliști, profesioniști care anterior au știut să gestioneze cu brio mai multe crize în R. Moldova, inclusiv politice, economice, financiare, sociale. Sper să avem din nou la guvernare oameni stataliști care nu vor impune cetățenii să prietenească cu cineva împotrivă altcuiva, dar vor munci  pentru interesul R. Moldova”, a declarat Zinaida Greceanîi la ieșirea din secția de votare.

Premierul interimar Aureliu Ciocoi a declarat la ieșirea din secția de votare că a votat pentru o Moldovă inteligentă, dezvoltată și modernă.

Am votat pentru o Moldovă deșteaptă, cu economie modernă, dezvoltată, cu un sistem judiciar rupt de interesele financiare sau de grup care să promoveze buchea legii și care să garanteze securitatea investitorilor străini și investițiilor străine în RM. Fără acest lucru este greu să pornim motorul dezvoltării a țării”, a spus Aureliu Ciocoi.

După ce și-a exprimat opțiunea la urna de vot, președinta Maia Sandu a declarat că a votat pentru un Parlament onest.

Am votat pentru un Parlament cinstit, cu care să pot să lucrez, împreună cu Guvernul, pentru binele cetățenilor. Și îi îndemn și pe cetățeni să facă următorul pas, să curățăm Parlamentul, să curățăm celelalte instituții ale statului așa încât să putem să ducem la bun sfârșit lucrurile pe care ni le-am propus.

În cadrul alegerilor parlamentare anticipate, cetățenii aleg 101 de deputați în Parlament. Comisia Electorală Centrală a deschis 2150 de secții de votare, inclusiv 150 în străinătate.

Comentarii

replice