Plecări din fracțiunea socialistă: „PSRM a admis falsuri…”

Deputatul Ștefan Gațcan, care a fost ales în martie deputat în circumscripția uninominală Hâncești din partea PSRM, a anunțat azi dimineață că părăsește fracțiunea și aderă la grupul parlamentar „Pro Moldova”.

Gațcan și-a motivat decizia prin faptul că echipa PSRM a avut o șansă unică de a rezolva problemele oamenilor și a salva țara din criza în care s-a pomenit. În plus a manifestat lipsă de curaj și chiar a admis falsuri în gestionarea crizei COVID-19 în R. Moldova.

Gațcan se declară sunt profund impresionat de curajul și forța cu care noul partid „Pro Moldova” se luptă pentru interesele cetățenilor și țării, și că ultimele acțiuni și inițiative, în special, din domeniul social, îl reprezintă pe deplin.

PSRM a criticat dur gestul lui Ștefan Gațcan, catalogându-l ca fiind „un pas josnic și imoral” și un act de trădare a alegătorilor. Totuși, socialiștii susțin că „examinează plecarea unor astfel de personaje ca Gațcan, drept un proces de curățare a rîndurilor PSRM”.

În același timp, liderul PRO Moldova, Andrian Candu, i-a urat bun venit în echipă lui Ștefan Gațcan.

Avem nevoie de oameni competenți, buni profesioniști și care să fie pregătiți să pună umărul și să scoată Moldova din hăul în care o împing amatorii instalați în funcții de Dodon”,a  scris Candu pe pagina sa de Facebook.

După plecarea lui Gațcan, fosta majoritate parlamentară PSRM-PDM a ajuns la 49 de deputați. Anterior, au plecat masiv deputați din PDM, care au aderat la Partidul ȘOR și PRO MOLDOVA.

Comentarii

replice