Precedentul Leancă! Gazoductul Iași-Ungheni-Chișinău va fi inaugurat de Ziua Independenței

Gazoductul Iași-Ungheni-Chișinău va fi inaugurat oficial la 27 august, de Ziua Independenței. La ceremonie a fost invitat și premierul României, Ludovic Orban. Anunțul a fost făcut în ședința de azi a Guvernului de către premierul Ion Chicu.

Prim-ministrul a menționat că la 27 august va fi dat în exploatare unul dintre cele mai importante obiective al infrastructurii energetice naționale. Lansarea gazoductului va spori securitatea energetică a R. Moldova, fiind o alternativă reală pentru aprovizionarea cu gaze naturale a țării în diferite circumstanțe, potrivit Guvernului.

Pe 27 august este sărbătoare mare, cu această ocazie am remis premierului român, dlui. Ludovic Orban invitația de a participa la acest eveniment pentru a-i reda importanța națională”, a declarat Ion Chicu.

Premierul și-a exprimat speranța că, în scurt timp, operatorul intern va aproviziona țara cu gaze naturale, inclusiv prin intermediul acestui Gazoduct.

Amintim că la 27 august 2014, premierul de atunci Iurie Leancă a participat la inaugurarea gazoductului Iaşi-Ungheni, prima etapă de interconectare a sistemelor de transport al gazelor naturale dintre R. Moldova şi România. Atunci la eveniment au mai participat fost premier român Victor Ponta și Comisarul European pentru Energie, Günther Oettinger.

Precizăm că lungimea conductei de gaz Ungheni-Chişinău este de 120 km. Gazoductul este cea de-a doua etapă a proiectului de interconectare Iaşi-Ungheni, finalizată în iulie 2014.

Comentarii

replice