Premierul Chicu: Guvernul va promova repetat măsurile anticriză

Premierul Ion Chicu a afirmat că, în această săptămână, Guvernul își va asuma repetat răspunderea pentru pachetul de legi anticriză pe care, ieri, Curtea Constituțională l-a declarat neconstituțional deoarece nu s-a respectat procedura.

Prim-ministrul a scris pe Facebook că hotărârea Curții Constituționale a constatat că nu s-a respectat procedura de asumare, nu și conținutul legii.

Ion Chicu a menționat că săptămâna aceasta Guvernul va promova repetat măsurile anticriză. Printre acestea se numără impozitarea cu 50% a taxei aeroportuare de 9 euro, diminuarea cotei TVA pentru sectorul HoReCa, eliminarea dublei impuneri a producătorilor moldoveni, care livrează mărfuri în magazinele duty free, impozitarea industriei extractive după volumul fizic al materiei extrase ș.a.

Potrivit premierului, Guvernul va aproba în această săptămână și proiectul de rectificare a bugetului, redirecționând mai multe mijloace pentru sistemul medical, pentru protecția socială și pentru măsuri de susținere a businessului.

Comentarii

replice