Procesul de declarare a insolvabilității a „Avia Invest” ar putea fi stopat

Administrația Aeroportului Internațional Chișinău a solicitat Autorității Aeronautice Civile să-și retragă cererea de chemare în judecată privind inițierea procedurii de insolvență a „Avia Invest”, deoarece compania și-a onorat toate obligațiile de plată către AAC și Bugetul de stat.

În caz contrar, continuarea acestor acțiuni din partea autorităților ar demonstra încă o dată natura și intenția de a prelua ilegal compania printr-un atac de tip raider în interesul unor grupuri politice”, se menționează într-un comunicat al AIC.

Directorul AAC, Eugen Coștei, a declarat că procesul de declarare a insolvabilității a Avia Invest va fi va fi stopat.

Amintim că, la 21 mai, premierul Ion Chicu a declarat că Guvernul a început procedura de insolvabilitate a concesionarului AIC pentru că nu și-a onorat o datorie cumulativă de circa 30 mil. de lei.

De cealaltă parte, „Komaksavia Airport Invest, care este acționarul „Avia Invest”, a anunțat că a depus o plângere împotriva RM la Curtea de Arbitraj Internațional de la Stockholm și solită despăgubiri de 885 de mil. de euro.

Aeroportul Internațional Chișinău a fost transmis în concesiune companiei Avia Invest în 2013 pe un termen de 49 de ani. Avia Invest s-a angajat să investească peste 240 mil. de euro în modernizarea aeroportului.

Comentarii

replice