Procurorul General: BNM s-a îndepărtat de la investigarea fraudei bancare

Vorbind despre furtul miliardului, Procurorul General, Alexandru Stoianoglu a declarat că Banca Națională este responsabilă în mare măsură de ceea ce s-a întâmplat, dar, în același timp, nu a oferit suportul necesar în investigarea furtului miliardului.

Potrivit lui Stoianoglu, BNM este singura structură care deține informații despre modul în care s-au efectuat transferurile în fiecare dintre bănci, despre cum au fost creditate companiile și unde au plecat banii.

Banca Națională pur și simplu s-a îndepărtat de la investigarea furtului miliardului”, a declarat procurorul într-un interviu pentru NewsMaker.

Procurorul a mai spus că după ce BNM a manifestat rezistență când PG a solicitat unele informații, s-a recurs la descinderi în cadrul cărora au fost confiscate unele documente.

Pe de altă parte, BNM susține că a cooperat cu ancheta și va continua să furnizeze informațiile necesare procurorilor.

Întrebat despre implicarea „grupului Plahotniuc” în devalizarea sistemului bancar, Stoinoglu a spus în interviul pentru NewsMaker că acesta este unul din subiectul investigațiilor  și că, în timpul apropiat, procurorii vor oferi multe informații.

Comentarii

replice