Propunere neașteptată de candidat unic al dreptei la funcția de președinte al R. Moldova! „Poate să-l bată pe Dodon”

Fostul consilier al președintelui Voronin, liderul Mișcării Antimafie, Sergiu Mocanu crede că marele compozitor moldovean Eugen Doga ar fi cel mai potrivit candidat unic al dreptei politice, care poate să-l învingă în alegerile prezidențiale din toamnă pe Igor Dodon, liderul informal al PSRM.

Cred că un om nepolitic, un simbol al țării, un om care poate să ne reprezinte în toată lumea prin muzica pe care a scris-o și este cunoscută ar putea fi un candidat bun pentru Președinție. Eugen Doga ar putea reprezenta toată dreapta politică și ar putea să-l bată pe Dodon în aceste alegeri prezidențiale”, a spus Mocanu într-o intervenție video pe calul său de Youtube.

Sergiu Mocanu spune că funcția de șef de stat în R. Moldova este „mult castrată și cu competențe atât de reduse încât orice președinte la o vârstă fragedă” riscă să-și exercită mandatul la limita legalității sau chiar peste limita legalității

Fostul consilier prezidențial propune ca să fie creat un Comitet Civic de sprijin al lui Eugen Doga.

Oamenii din societatea civilă trebuie să facă presiuni pe politicieni pentru a-i determina să-și retragă candidaturile în favoare lui Doga, ca un candidat unic al dreptei”, a spus Mocanu.

Compozitorul Eugen Doga, în vârstă de 83 de ani, nu a comentat deocamdată propunerile lui Sergiu Mocanu.

Comentarii

replice