România construiește un bloc nou de studii al Liceului „Mihai Eminescu” din Comrat

A început construcția unui bloc nou de studii a Liceului „Mihai Eminescu”, singurul din municipiul Comrat cu predare în limba română. Construcția va fi finisată anul viitor și va costa aproape 21 de milioane de lei.

Aportul Guvernului României pentru construcția blocului de studii este de 15 mil. lei. Alte 5,7 mil. de lei au fost oferite de Ministerul Educației. Șantierul a fost vizitat de premierul Ion Chicu, Irina Vlah, guvernatorul UTAG și ambasadorul român, Daniel Ioniță.

Blocul nou de studii va avea sală de sport, cabine de baie, cantină și bloc sanitar, bibliotecă, laboratoare pentru lecțiile de fizică, chimie și biologie și alte facilități.

Totodată, vor fi executate și lucrări de modernizare a blocului existent, inclusiv reamenajarea sălii de sport și a bibliotecii, transformarea unor birouri administrative în clase de studii.

În Liceul „Mihai Eminescu” învață circa 500 de elevi, iar blocul existent nu dispune de spațiile necesare pentru realizarea procesului educațional calitativ. Noul blocul de studii va fi dat în exploatare la începutul anului de studii 2021, capacitatea instituției școlare fiind astfel extinsă până la peste 700 de elevi.

 

Comentarii

replice