Scântei între PAS și premierul Chicu pe tema polițelor de asigurare medicală pentru cei din Diaspora

Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) a contestat ieri, 1 aprilie, la Curtea de Apel Chișinău prevederile unei Dispoziții a Comisiei Situații Excepționale din 31 martie a.c., care condiționează dreptul diasporei de a reveni acasă prin achitarea primei de asigurare medicală. În replică, premierul Ion Chicu a declarat că regretă faptul că unii aleg să facă politică „pe tragedia oamenilor”.

PAS consideră că decizia Comisiei Situații Excepționale de a interzice accesul în R. Moldova a cetățenilor care nu au plătit prima de asigurare medicală înainte de procurarea biletului de avion este neconstituțională și ilegală.

„Cetățenii Republicii Moldova trebuie să contribuie la fondul de asigurare medicală prin achitarea primei de asigurare medicală, însă plata acesteia nu poate fi impusă ca precondiție pentru a reveni în țară”, consideră PAS.

În replică, premierul Ion Chicu a menționat pe Facebook că regretă faptul că unii au ales să facă politică pe tragedia oamenilor.

„Propun politicienilor respectivi să-și amintească de proiectul „Adoptă un vot”, utilizat de ei cu atâta abilitate pentru a aduce diaspora la vot. Să-l aplice în aceste momente grele pentru diasporă. „Adoptă o poliță medicală” ar fi cazul ACUM”, a scris Chicu.

Premierul a chemat „specialiștii în „adopție” să fie solidari la modul practic cu diaspora prin a se implica în campania de susținere în procurarea polițelor medicale pentru cei din diaspora, care au decis să revină în patrie.

Comentarii

replice