Sondaj pe tema Covid-19 | Moldovenii ar fi de acord să fie anulate nunțile și cumătriile în următorul an

Cumulativ 70% dintre moldoveni ar accepta în următoarele 12 luni, în contextul pandemiei de Covid-19, ca nunțile, cumetriile și balurile de absolvire să fie anulate, în timp ce 24 la sută nu ar accepta asta categoric sau într-o anumită măsură.

Întru totul de acord cu limitarea frecventării bisericilor și a mănăstirilor ar fi 48% din respondenți, iar 24 la sută mai degrabă ar accepta această măsură.

Datele ce se conțin într-un Sondajul Tracker „COVID-19 în Republica Moldova”, realizat de „CBS-Research” și Centrul de Politici și Analize în Sănătate cu suportul financiar al Fundației Est-Europene din resursele acordate de Guvernul Suediei.

Cercetarea mai arată că 40% din respondenți sunt de acord întru totul, iar 23 „mai degrabă” să muncească de la distanță următorul an. Cumulativ peste 60% au spus că acceptă învățământul la distanță.

70 la sută din respondenți ar fi de acord să fie introdusă carantină îndelungată pentru persoane cu risc la Covid-19 – bătrânii și bolnavii cronici. Circa 70% consideră că sunt de acord ca toți cei vor să plece sau să revină de peste hotare trebuie testați obligatoriu de Covid-19

Sondajul Tracker „COVID-19 în Republica Moldova” este unul longitudinal și este realizat pe mini-eșantioane zilnice pentru a asigura și evidența în dinamică. Cercetarea este adresată, în special, autorităților implicate în planificarea și coordonarea eforturilor de combatere a pandemiei COVID-19.

Comentarii

replice