Sprijin generos al României pentru R. Moldova în lupta cu virusul

Un convoi format din 20 de camioane încărcat cu medicamente și echipamente medicale în valoare de 3,5 mil. de euro a ajuns din România la Chișinău.

Asistența românească este compusă din 500.000 de măști de protecție de tip FFP2, 25.000 de combinezoane, 5000 de viziere, 5000 ochelari de protecție, 200.000 de mănuși, 2 800 cutii de medicamente, 10 izolete și cca 80 000 litri de alcool sanitar.

În cadrul ceremoniei de transmitere a asistenței românești, ministrul de Interne al României, Marcel Ioan Vela, a declarat că „trebuie să dăm dovadă de înțelegere, bunăvoință și fraternitate.

România a fost, este și va fi alături de R. Moldova”, a declarat ministrul.

Marcel Ioan Vela a mai spus că nici o țară nu poate răzbi singură în lupta cu acest inamic invizibil Covid-19.

Prezent la ceremonie, premierul Ion Chicu a mulțumit României pentru susținere.

Vă mulțumim frățește pentru acest sprijin. Gestul Guvernului României ne demonstrează că nevoile apropie și unesc oamenii buni”, a spus Ion Chicu.

Și Viorica Dumbrăveanu, ministrul Sănătății a mulțumit pentru asistența ofertă.

Asistența umanitară, în valoare de 3.5 milioane euro, conține echipamente medicale, medicamente și o sinceră atitudine prietenească. Le vom distribui în toate instituțiile medicale din țară”, a spus Dumbrăveanu.

Amintim că recent România a trimis în R. Moldova o echipă de medici, care își ajută colegii din Chișinău, Bălți și Cahul în lupta cu COVID-19.

Comentarii

replice