„StarNet” va ataca în instanță decizia Consiliului Concurenței care a dictat o amendă de 2,2 mil. de lei

„StarNet” va ataca în judecată decizia Consiliului Concurenței, care a decis să amendeze compania cu peste 2,2 mil. de lei pentru abuz de poziție dominantă. „StarNet” califică decizia ca fiind nejustificată.

„Contrar celor expuse în decizia Consiliului Concurenței, managementul „StarNet” susține că grupul nu a deținut și nu deține poziție dominantă pe piața serviciilor de acces la Internet la puncte fixe în Chișinău, și militează pentru o concurență loială și onestă”, se menționează într-un comunicat al companiei.

„StarNet” mai notează că decizia Consiliului Concurenței a fost luată venit în plină criză economică cauzată de pandemie și sugerează că ar fi vorba de hărțuirea companiei.

La 16 iulie, Consiliul Concurenței a amendat cu peste 2,2 milioane de lei companiile afiliate „StarNet” că ar fi abuzat de poziție dominantă pe piața retransmisiei programelor TV în sectorul Buiucani din Chișinău, în perioada 2014-2018. Decizia a fost luată în urma plângerii depuse de un furnizor de servicii TV.

Compania „StarNet” a fost fondată în 2003.

Comentarii

replice