UE ar putea suspenda regimului liberalizat de vize pentru Moldova? Cum răspunde ministrul român de Externe

Ministrul de Externe al României, Bogdan Aurescu, susține că la nivelul Uniunii Europene nu există o discuție privitor la o eventuală suspendare a regimului liberalizat de vize pentru R. Moldova.

Răspunsul a fost dat într-un interviu pentru deschide.md în care a fost întrebat și despre faptul dacă UE ar putea suspenda regimul de zile în condițiile în care Chișinăul nu asigură desfășurarea reformelor, corupția se accentuează, sistemul oligarhic perpetuează, iar autoritățile au o politică externă duplicitară.

Nu cred că la ora actuală se poate pune o asemenea problemă, pentru că nu există o astfel de discuție la nivelul Uniunii Europene. Nu cred că se poate pune problema ca cetățenii, care nu au nici o vină că anumite autorități au un anumit comportament, să fie privați de un drept pe care și l-au câștigat și care reprezintă o dovadă tangibilă a apropierii UE de R. Moldova”, a spus Bogdan Aurescu.

Despre faptul că R. Moldova a pierdut din pozițiile pe care le-a deținut în cadrul Parteneriatului Estic, ministrul României de Externe a spus că România va sprijini obiectivul de integrare europeană al R: Moldova, dar că „nimeni nu poate rezolva temele acestea în locul tău”.

Comentarii

replice