VIDEO. 42 de medici români trec Prutul pentru a-și ajuta colegii din R. Moldova în lupta cu COVID-19

O echipă formată din 42 de medici şi asistenţi medicali din cadrul Ministerului Apărării şi Ministerului Sănătăţii din România va pleca pentru Prut pentru a completa echipele medicale din în Republica Moldova în lupta împotriva COVID-19.

Echipa de medici şi asistenţi medicali români cu specializări în Anestezie şi Terapie Intensivă, Pneumologie, Medicină de Urgenţă şi Medicină Internă va desfăşura activităţi de acordare a asistenţei medicale şi îngrijire a pacienţilor diagnosticaţi cu COVID-19, precum şi misiuni de instruire a personalului medical din unităţile sanitare din Bălţi, Chişinău şi Cahul pentru o perioadă de 15 zile.

Echipamentele de protecţie pentru echipa medicală vor fi asigurate de IGSU pe întreaga durată a misiunii, acestea constând în combinezoane, măşti, mănuşi şi viziere, scrie Agerpres.

De asemenea, Ministerul român al Apărării Naţionale contribuie cu 10 sisteme de izolare şi transport al personalului contaminat cu agenţi biologici, echipamente care vor fi donate, la finalul misiunii, Republicii Moldova.

Posted by Ministerul Afacerilor Interne, Romania on Wednesday, April 29, 2020

Comentarii

replice