VIDEO. Avionul rusesc cu peste 53 de tone de medicamente și echipamente de protecție din China a ajuns la Chișinău

Un avion militar rus AN-124 cu peste 53 de tone de echipamente de protecție și consumabile medicale, a aterizat, în această seară, pe Aeroportul Internațional Chișinău. Încărcătura achiziționată de Guvernul R. Moldova și 20 de agenți economici va fi distribuită instituțiilor medicale din țară începând cu mâine și ar urma să acopere necesitățile sistemului medical în lupta cu Covid-19 pentru următoarele trei luni.

Avionul a fost întâmpinat pe aeroport de președintele Igor Dodon, ambasadorul rus, Oleg Vasnețov și ambasadorul Chinei, Zhang Yinghong.

Igor Dodon le-a mulțumit partenerilor din Rusia și Chinei pentru implicare la transportarea celor 53 de tone de medicamente și echipamente.

Ambasadorul Oleg Vasnețov a menționat că aeronava rusă a operat zborul de la Shanghai la Chișinău gratuit și necondiționat. „Această acțiune de caritate va ajuta poporul din Moldova în această situație dificila”, a declarat pe Aeroportul din Chișinău.

Zhang Yinghong a menționat că evenimentul de azi arată că Rusia, China și Moldova și-au unit forțele în lupta cu Covid-19. „Moldova va învinge neapărat Covid-19”, a spus ambasadorul chinez.

Secretarul de stat al ministerului Sănătății, Alexandru Holostenco, a menționat că lotul de medicamente, echipamente de protecție, teste pentru detectarea Covid-19 și alte consumabile medicale vor acoperi necesitățile instituțiilor medicale din țară în lupta cu virusul pentru o perioadă de trei luni.

Comentarii

replice