VIDEO. Voluntarii americani ai Corpului Păcii părăsesc Moldova. Ambasadorul Hogan: „îmi pare rău să-i văd plecând”

Toți voluntarii americani ai Corpului Păcii vor părăsi în curând Republica Moldova, măsura fiind o acțiune la nivel global aplicată de Guvernul SUA.

Despre retragerea voluntarilor americani din SUA a anunțat ambasadorul Dereck J. Hogan într-un mesaj dedicat amenințărilor epidemiei de coronavirus.

„Îmi pare rău să-i văd plecând, dar aștept cu nerăbdare să le salut succesorii reveniți în Moldova odată ce vor permite circumstanțele”, a spus diplomatul american.

Dereck J. Hogan a menționat că Ambasada SUA la Chișinău va continua să activeze și a precizat că încurajează munca de la distanță a lucrătorilor misiunii diplomatice.

Totodată, ambasadorul a anunțat că s-a decis limitarea serviciilor consulare pentru a evita formarea grupurilor mari, fapt care va permite oferirea serviciilor consulare de urgență pentru cetățenii americani.

Dereck J. Hogan a mai spus că SUA acordă sprijin Moldovei în combaterea amenințării de COVID-19, precizând că deja au fost transmise loturi cu echipament unor instituții medicale de la Chișinău.

„Am cooperat strâns de 30 de ani și nu avem de gând să-i permitem acestei crize, deși grave, să ne perturbeze cooperarea”, a mai spus Dereck J. Hogan.

Mesajul Ambasadorului SUA în Moldova, Dereck J. Hogan

Mesajul Ambasadorului SUA la Chișinău, Dereck J. Hogan, despre răspunsul Ambasadei în contextul pandemiei COVID-19.

Posted by U.S. Embassy Moldova on Monday, March 23, 2020

Comentarii

replice