Ce este presa liberă și presa controlată politic /// VIDEO

Institutul pentru Politici și Reforme Europene, în parteneriat cu fundația germană „Hanns Seidel”, a dat startul difuzării unui ciclu de 18 filme informative cu genericul „Schimbarea începe cu tine”, care sunt realizate în cadrul proiectului „Consolidarea unei societăți unite prin stimularea conștientizării, dezvoltării gândirii critice și a culturii politice”, scrie ipre.md.

În cel de al doilea video, care îl are drept protagonist pe Simion Ciochină, jurnalist Deutsche Welle, se vorbește despre principiile și valorile libertății mass-media, care sunt diferențele dintre presa independentă și cea controlată politic, în ce scopuri politicienii folosesc mass-media, dar și cum au evoluat lucrurile privind libertatea mass-media în Republica Moldova.

Filmele sunt concepute în baza unui Ghid, care are drept scop promovarea gândirii critice a tinerilor în raport cu politicienii. În cadrul acestor videouri, experții IPRE explică pe scurt principiile democrației, funcționării statului de drept, a sistemului politic, diferențele și jocurile geopolitice, dar și care sunt principiile manipulării și propagandei prin intermediul mass-media.

Precizăm că filmele IPRE nu reprezintă poziția oficială a nici unei formațiuni politice din Republica Moldova sau din afara ei, precum și nu reprezintă o campanie de lansare a unui nou partid politic.

Aceste videouri informative sunt realizate de Institutul pentru Politici și Reforme Europene în cadrul proiectului „Consolidarea unei societăți unite prin stimularea conștientizării, a dezvoltării gândirii critice și a culturii politice”, în parteneriat cu Fundația Hanns Seidel și finanțat de Ministerul Federal al Afacerilor Externe în baza unei decizii a Bundestagului. Opiniile reflectate în prezentul film aparțin autorilor și nu reflectă opinia finanțatorilor.

Comentarii

replice