Dodon a discutat cu Kozak despre renegocierea creditului rus

Președintele Igor Dodon, care întreprinde o vizită la Moscova, a avut o întrevedere cu Dmitri Kozak, șef-adjunct al Administrației prezidențiale, Reprezentant Special al președintelui rus pentru dezvoltarea relațiilor comercial-economice cu Moldova.

Cei doi oficiali au convenit asupra organizării în luna octombrie, la Chișinău, a unei noi ședințe a Comisiei Interguvernamentale moldo-ruse pentru colaborare comercial-economică.

O altă chestiune abordată de Dodon în discuțiile cu Kozak a fost cea cu privire la reluarea negocierilor pentru acordarea creditului rus de 200 mil. de euro.

Am convenit ca în zilele următoare să se desfășoare prima rundă de negocieri dintre reprezentanții Guvernelor R. Moldova și F. Ruse”,a  anunțat Dodon pe pagina sa de Facebook.

Igor Dodon a discutat referitor la problema legată de acordarea autorizațiilor pentru tranzitarea mărfurilor moldovenești pe teritoriul Ucrainei pentru a fi exportate în Rusia. Cei doi oficiali au discutat și despre posibilitatea acordării țării noastre a unui ajutor umanitar gratuit, sub formă de motorină, pentru susținerea producătorilor agricoli moldoveni afectați de secetă.

Comentarii

replice