FOTO. O nouă monedă pune în circulație Banca Națională

Banca Națională a Moldovei (BNM) pune, de astăzi, în circulație o monedă cu valoarea nominală de 10 lei, cu ocazia Zilei Drapelului de Stat, marcată în Republica Moldova la 27 aprilie.

Aceasta este dedicată aniversării a 30-a de la adoptarea tricolorului și completează, în ansamblu, seria monedelor de circulație cu caracter comemorativ, care mai include două emisiuni de acest gen, notează BNM. Noua monedă a fost bătută într-un tiraj de 250 000 de exemplare și este confecționată din oțel, placat cu nichel și alamă, ceea ce îi conferă un aspect bimetalic: argintiu și auriu.

Aversul monedei redă în plan central imaginea stilizată a tricolorului arborat, în care este încadrată Stema de Stat a Republicii Moldova, și inscripția în arc de cerc: „30 DE ANI DE LA ADOPTAREA TRICOLORULUI   REPUBLICA MOLDOVA”. Pe revers, sunt gravate în arc de cerc sunt 30 de stele care simbolizează 30 de ani de la adoptarea tricolorului, în plan central-valoarea nominală „10 LEI” și în partea de sus – anul emisiei „2020″.

Noua monedă va fi pusă în circulație prin intermediul băncilor licențiate și va circula în paralel cu bancnota de 10 lei și moneda metalică cu aceeași valoarea nominală, inclusiv monedele cu caracter comemorativ,  din emisiunea 2018 și 2019.

Comentarii

replice