Încă un deputat a plecat din PD! Alianța PSRM-PD nu mai are majoritatea

Deputata Efrosinia Grețu a anunțat azi că a părăsit Partidul Democrat și se alătură grupului parlamentar Pro Moldova. Astfel, coaliția PSRM-PD nu mai deține cele 51 de mandate care-i asigurau majoritatea.

Luna trecută, deputata Grețu condamna plecările colegilor din PD, iar săptămâna trecută a votat în favoarea declarației privind condamnarea traseismului politic.

„Total de acord, dnă Grețu!” – a reacționat Pavel Filip, liderul PD republicând recentul mesaj de condamnare a deputatei în care condamna plecările din PD.

Fostul  democrat Andrian Candu, liderul grupului parlamentar Pro-Moldova, a lăudat gestul Efrosiniei Grețu.

În ciuda presiunilor enorme exercitate asupra oamenilor din PDM care se opun deciziilor conducerii formațiunii, din cauza cărora Partidul Democrat și-a pierdut coloana vertebrală și simțul orientării în spațiu, dna Grețu a luat o decizie pro Moldova, pro oameni”, a scris Candu pe pagina sa de Facebook.

Din 30 de mandate, câte a avut anterior, fracțiunea PD a rămas acum cu 13 mandate. Primele plecări din PD au avut loc în luna februarie, când Andrian Candu, finul fostului lider al PD, Vlad Plahotniuc, a abandonat partidul împreună cu alți cinci deputați.

Comentarii

replice