O carte-album editată în Moldova a fost premiată la „Gourmand Word Cookbook Awards”

Primul loc la „Gourmand Word Cookbook Awards 2020”, ediția a XXV-a, pentru cartea-album „Moldova: oameni, locuri, bucătărie și vin”, semnată de Angela Brașoveanu și Roman Rybaleov de la Chișinău.

Președintele „Gourmand Word Cookbook Awards”, Edouard Cointreau, a anunțat premiile pentru Europa de Est.

Astfel, pe primul loc s-a plasat „Moldova: oameni, locuri, bucătărie și vin, de Angela Brașoveanu și Roman Rybaleov”. Cartea a fost editată în 2019 la Editura „Cartier”. Pe locul doi s-a clasat „Hangulatfüggő, de Aklexandra Horváth (Ungaria, Editura Bonex Press 2019). Locul trei a fost împărțit de cărțile „Baltic”, de Simon Bajada (Australia, Hardie Grant 2019) și „Wild Plate”, de Maja Duka și Ada Seferagić (Croația, 2019).

La concurs au fost selectate cărți din de peste 230 țări și este considerat cel mai mare eveniment din lume în domeniul gastronomiei. Evenimentul de premiere va avea loc la Paris și în China, după ce starea de urgență în legătură cu Corona virus se va încheia.

Gheorghe Erizanu, directorul Editurii „Cartier”, a scris pe blogul său că volumul proaspăt premiat urmează că apară în ediție franceză și în ediție engleză. În septembrie 2019, „Moldova: oameni, locuri, bucătărie și vin” a luat și Premiul de Excelență la Gala GastroArt & Vinul.ro, cel mai mare festival de vinuri și street food din România, Wine and Street Food Festival.

Autorii cărții-volum, Angela Brașoveanu este una dintre cele mai originale jurnaliste de la Chișinău, iar Roman Rybaleov este unul dintre cei mai buni fotografi din spațiul moldovenesc.

Comentarii

replice