Program pentru jurnaliștii în domeniul apărării și securității – stagii la NATO și instituții europene

Asociația Presei Independente (API) și Centrul de Informare și Documentare privind NATO (CID NATO) au lansat programul „Jurnalism în domeniul apărării și securității”, anunțând, totodată, un concurs de selectare a 10 jurnaliști din mass-media națională și locală, care vor fi beneficiarii direcți ai acestui proiect.

Jurnaliștii selectați vor beneficia de un program de formare profesională – ateliere, cluburi de presă, schimb de experiență, concurs de materiale jurnalistice –  în cadrul căruia vor cunoaște mai bine provocările la nivel național și internațional în ce privește securitatea și apărarea, dar și tehnicile jurnalistice de relatare a acestor subiecte complexe. Atelierele vor fi conduse de experți naționali și internaționali în domeniul mass-media și securitate.

Beneficiarii proiectului vor participa la o vizită de studiu în Belgia la sediul NATO și la instituțiile Uniunii Europene, care se va desfășura pe parcursul anului 2021. De asemenea, membrii rețelei de jurnaliști vor avea posibilitatea să participe la un concurs de materiale jurnalistice tematice, iar un jurnalist câștigător va beneficia de un stagiu profesional de cinci zile în una din țările Uniunii Europene.

Activitățile proiectului se vor realiza în perioada iulie 2020 – august 2021.

Proiectul „Jurnalism în domeniul apărării și securității” este finanțat de Ambasada SUA în R. Moldova.

Comentarii

replice