Conferința online s-a încheiat! La întrebările cititorilor deca.md răspunde Tudor Onofrei, Administrator Sisteme Informatice la Asociația „MOTIVAȚIE” din Moldova

Discuția on-line s-a încheiat!

Nivelul de accesibilitate în Republica Moldova este încă unul care lasă de dorit, mai ales atunci când persoanele cu dizabilități vor să meargă la farmacie, spital, universitate, teatru sau la o altă instituție, pentru a-și rezolva probleme sau necesități personale. În cele mai dese cazuri acești oameni nu știu exact dacă o să reușească să ajungă acolo fără a apela la ajutorul altor persoane.

Din aceste rațiuni a și fost creată „Harta accesibilității” (http://motivatie.md/harta-accesibilitate/), unde sunt amplasate anumite instituții inclusiv detalii ce țin de nivelul de accesibilitate.

Cititorii deca.md au dsicutat despre aceasta cu Tudor Onofrei, Administrator Sisteme Informatice, Asociația „MOTIVAȚIE” din Moldova, care este creatorul acestei hărți.

Răspunsurile la întrebări le găsiți mai jos.

Acest eveniment a avut loc în cadrul proiectului „Auditul accesibilității clădirilor publice – instrument efectif de advocacy pentru promovarea drepturilor persoanelor cu dizabilități”, implementat de Alianța INFONET, în parteneriat cu „Asociația Inspirație” din Comrat, cu suportul financiar al Uniunii Europene și al Fundației Soros Moldova.

Comentarii

replice